0

Στην Ξάνθη βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος, στο πλαίσιο περιοδείας του στις Δομές Υγείας της Θράκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε κατά την άφιξή του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης για την ενίσχυση των Δομών Υγείας της περιοχής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ξεκαθαρίζοντας πως η επίσκεψή του δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα.

“Ήρθαμε εδώ για να μην αφήσουμε καμία δομή να εξαφανιστεί ή να καταρρεύσει. Θα τη στηρίξουμε την περιοχή, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση οικονομικά. Η Ελλάδα μπορεί πια να κάνει το δικό της πρόγραμμα και το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι θα ενισχύσουμε και με ιατρικό και με νοσηλευτικό προσωπικό της Δομές Υγείας στον Νομό Ξάνθης” ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη με τους Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου, αλλά και εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε να καταγράψει τα προβλήματα της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους πιθανές λύσεις.

Ο κ. Γρηγοράκος επισκέφτηκε την Πέμπτη την περιοχή του Έβρου, ενώ το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στην Κομοτηνή. Στην Ξάνθη έφτασε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και στελέχη του Υπουργείου. “Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και κάναμε μια ουσιαστική περιοδεία στις μονάδες της Μακεδονίας και της Θράκης. Δεν φιλοδοξούμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματα του συστήματος υγείας, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να απαλύνουμε όλο αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός με τις υποδομές της υγείας και με όλες τις αλλαγές που έγιναν και λόγω της μεταρρύθμισης με το ΠΕΔΥ. Συνάντησα πολύ καλά οργανωμένα Νοσοκομεία, μερικά απ' αυτά έχουν έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πιστεύω ότι με τους Διοικητές αλλά και τους εργαζόμενους είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις και προβλήματα που χρόνιζαν καιρό θα τα λύσουμε”.

"Οι εκλογές θα γίνουν το 2016"

Σχολιάζοντας την εικόνα που συνάντησε ο ίδιος κατά την παραμονή του στη Θράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε πως “τα Νοσοκομεία θα στηριχθούν. Η αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμότειχου είναι γεγονός πια, θα περάσει την επομένη εβδομάδα από τη Βουλή. Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα στηριχθεί γιατί είναι ένα νοσοκομείο που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ενώ το Νοσοκομείο Κομοτηνής φαίνεται πως είναι ένα Νοσοκομείο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι παραμελημένο και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να αντιστρέψουμε λίγο το κλίμα στην Κομοτηνή και τις Δομές τις Υγείας”. Από τη μεριά του ο Διοικητής του Γ.Ν. Ξάνθης κος Αθανάσιος Πάσχου ευχαρίστησε τον κ. Γρηγοράκο που αποδέχθηκε την πρόσκλησή του και βρέθηκε στο Νοσοκομείο, τονίζοντας πως “έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο και έντονο πρόγραμμα και πρέπει να τονίσω πως δεν ήρθε για κανέναν άλλο σκοπό ο Υπουργός σήμερα εδώ όπως με ρώτησαν πριν”.

Τα λεγόμενα του κ. Πάσχου θέλησε να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος διευκρίνισε πως “δεν είναι προεκλογική περίοδος. Εμείς ήρθαμε για ουσία, και όχι για πολιτικό τουρισμό. Οι εκλογές θα γίνουν το 2016 όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, όλα πάνε καλά. Δεν κάνω προεκλογική εκστρατεία”.

Τον κ. Γρηγοράκο συνάντησε στο Νοσοκομείο και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό να δείξει ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, τονίζοντάς του πως πρέπει να βρεθεί λύση για την Καρδιολογική Κλινική που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια προβλήματα στελέχωσης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

http://www.thrakitoday.com/2014/10/video_17.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top