0

Θύμα απάτης παρ’ ολίγον να πέσει γνωστός συμπολίτης μας που διατηρεί κατάστημα Οπτικών στην πόλη μας. Ευτυχώς τελευταία στιγμή αποδείχθηκε …ανοιχτομάτης αφού την «ψυλλιάστηκε» και κατάφερε να ξεγλιστρήσει χρησιμοποιώντας μια δικαιολογία και να γλυτώσει τα 1.000 ευρώ που του ζητούσαν για επαγγελματική εξυπηρέτηση χρησιμοποιώντας ως «δόλωμα» το όνομα γνωστής Οφθαλμιάτρου.

Χρησιμοποίησαν ως δόλωμα το όνομα γνωστής Οφθαλμιάτρου

Όπως μας κατήγγειλε ο συμπολίτης μας τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στο «Ε» όμως ο ίδιος δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα το πρωί λίγο μετά το άνοιγμα του καταστήματος του. Στην άλλη άκρη του ακουστικού ήταν μια κυρία ευγενέστατη η οποία του συστήθηκε ως μια γνωστή οφθαλμίατρος της πόλης μας την οποία γνωρίζει ο συμπολίτης μας καθότι έχουν και επαγγελματική συνάφεια. Του είπε λοιπόν σε πολύ οικείο και εμπιστευτικό τόνο ότι βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεύοντας την μητέρα της που πρόκειται να κάνει μια σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά της και λόγω του επείγοντος της κατάστασης της υγείας της έφυγε από την Ξάνθη εσπευσμένα αφήνοντας απλήρωτο το λογαριασμό του ηλεκτρικού και ότι κινδυνεύει να της το κόψουν. Γι αυτό ζήτησε να την εξυπηρετήσει. Αρχικά του ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού του στην Τράπεζα για να βάλει η ίδια το ποσό και να το δώσει στον γαμπρό της να το καταθέσει αλλά αμέσως μετά για να μην τον …ταλαιπωρήσει δήθεν του πρότεινε να περάσει από εκεί ο γαμπρός της και να της δώσει ο ίδιος το ποσό και αυτή θα το κάλυπτε αμέσως. Το ποσό που ανέφερε ήταν περίπου 1.500 ευρώ!

Το ψυλλιάστηκε από το όνομα της Οφθαλμιάτρου και το ποσό του ηλεκτρικού

Αρχικά ο συμπολίτης μας σχεδόν το πίστεψε όμως «ψυλλιάστηκε» ότι πρόκειται για απάτη όταν η κυρία είπε ότι είναι η τάδε Οφθαλμίατρος η οποία είναι πολύ γνωστή και επιτυχημένη και σκέφτηκε ότι δεν θα κατέφευγε σε τέτοια μέθοδο εξυπηρέτησης αλλά και ούτε θα ζητούσε εξυπηρέτηση απ’ αυτόν που δεν έχουν οικογενειακές σχέσεις. Επίσης παραξενεύτηκε και από το ύψος του ποσού. Προφασίστηκε λοιπόν μια δικαιολογία λέγοντας ότι δεν έχει τόσα λεφτά και δεν μπορεί να βρει άμεσα και έκλεισε ευγενικά το τηλέφωνο. Κατευθείαν πήρε τηλέφωνο στο ιατρείο της Οφθαλμιάτρου με την οποία και μίλησε εξιστορώντας όλη την υπόθεση. Η ίδια του είπε ότι δεν έχει καμιά σχέση μ’ όλο αυτό ότι όλα αυτά που επικαλέστηκε είναι ψέματα και   ότι πρόκειται για απάτη και απλά χρησιμοποίησαν το όνομά τους. Η «μαϊμού» Οφθαλμίατρος ξαναπήρε τηλέφωνο στον συμπολίτη μας σε μισή ώρα και όταν άκουσε πάλι τη φωνή του έκλεισε έντρομη γιατί προφανώς κατάλαβε ότι αντιλήφθηκε την απάτη… ή γιατί πήρε κατά λάθος ενώ ήθελε πάρει κάποιον άλλο με Οπτικά και να επαναλάβει την παράσταση… Ο συμπολίτης μας δεν κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία αλλά στο «Ε» για να προφυλάξει άλλους συναδέλφους του από την παγίδα της … «μαϊμού» Οφθαλμιάτρου, συνιστώντας τους να μην είναι εύπιστοι και να έχουν τα …μάτια τους ανοιχτά!!!

http://www.empros.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15511


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top