0

Η μόνη ρεαλιστική λύση για το πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ:

Το μέχρι σήμερον χρέος των ασφαλισμένων έχει δύο συστατικά: το χρέος για την περίθαλψη και το χρέος για την σύνταξη.

Το χρέος για την περίθαλψη πρέπει να διαγραφεί καθώς οι σχετικές υπηρεσίες παύουν να είναι διαθέσιμες σε κάθε ασφαλισμένο από την στιγμή που χρωστάς, έστω και ελάχιστα. Ο ΟΑΕΕ δεν θα επιβαρυνθεί από αυτήν τη διαγραφή, καθώς αφορά υπηρεσίες τις οποίες δεν χρεώθηκε.

Το τμήμα που αφορά τις συντάξεις, δεν είναι λογικό να διαγραφεί έτσι απλά. Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους το χρωστούν. Μπορεί πχ να διαγραφεί με επιπτώσεις στο χρόνο που θα πάρει σύνταξη ο ασφαλισμένος. Όμως, το ρεαλιστικό είναι να διαγραφεί και αυτό.

Από εκεί και πέρα, ερχόμαστε στο θέμα της δημιουργίας νέου χρέους: Αυτό είναι το πιο βασικό σημείο. Οι ασφαλιζόμενοι, δεν μπορούν να πληρώνουν 450€ τον μήνα. Δεν είναι ρεαλιστικό σήμερα. Πρέπει να μειωθεί, αλλά για τους συνεπείς ασφαλιζόμενους, ώστε να μη δημιουργείται νέο χρέος.

Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος είναι η ανταμοιβή και όχι η τιμωρία (όπως μέχρι σήμερα). Άρα, προτείνω να υπάρχει έκπτωση για τους συνεπείς ασφαλισμένους. Πχ όποιος εξοφλήσει τους πρώτους 9 μήνες κάθε έτους, να απαλλάσσεται από την πληρωμή των υπολοίπων 3.

Αν θέλουμε λίγο πιο αυστηρή την λύση, θα μπορούσε η διαγραφή του χρέους (τμήμα συνταξιοδοτήσεως) να ισχύει για τους από σήμερα και πέρα συνεπείς.

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=2129757


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top