0

Νέα έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Εφετών, με έγγραφο που διαβίβασε στην Πταισματοδίκη Καβάλας, για τη διαδικασία παραλαβής 1.200 φιαλών τον Μάιο του 2013.

Το άνοιγμα του φακέλου για την υπόθεση της παραλαβής και αποθήκευσης των 1.200 φιαλών ηλιέλαιου, συσκευασίας των 5 λίτρων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Εφετών με δικόγραφο που μεταβίβασε στην Πταισματοδίκη Καβάλας, ζητώντας να πληροφορηθεί το όνομα του υπαλλήλου ή του αρμόδιου, ο οποίος προέβη στη συγκεκριμένη παραλαβή.

Χθες, η Πταισματοδίκης Καβάλας απέστειλε το σχετικό διαβιβαστικό και στον Δήμο Καβάλας, ζητώντας άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες και με τον τρόπο αυτό ανοίγει μια υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας στα τέλη Σεπτέμβρη του 2013, που είχε απασχολήσει επί μήνες το δημοτικό συμβούλιο, τους υπαλλήλους του Τμήματος Προμηθειών, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Όπως είναι γνωστό, υπογράφτηκαν τιμολόγια και πράξεις παραλαβής για 1200 5λιτρα μπουκάλια ηλιέλαιου τον Μάιο του 2013, όμως σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν μόλις 311 (σ.σ. με 400 περίπου δικαιούχους τότε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο), γεγονός που έφερε την ομαδική παραίτηση πέντε μελών της Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών και Τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καβάλας (Κ. Γερακίνης, Ανατ. Γανωτίδου, Γ. Λαμπρόπουλος, Κλ. Χαλβατζόγλου, Παρ. Καλπάκα), οι οποίοι υπέγραψαν στο σχετικό έγγραφο της παραλαβής ότι δεν κλήθηκαν να είναι παρόντες κατά την καταμέτρηση.

Ο τότε δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των συσκευασιών ηλιελαίου, δεσμευόμενος ότι σε περίπτωση που παρατηρηθούν τυχόν παρατυπίες θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται η ποσότητα προμήθειας 1.200 φιαλών, όμως προκύπτει διαφωνία ως προς την διαδικασία, κατά την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι προέβησαν σε παραλείψεις ή υπερβάσεις άσκησης των αρμοδιοτήτων – υποχρεώσεων τους ως υπαλλήλων, γεγονός που οφείλεται κατά μεγάλο μέρος και σε διαφορετική ερμηνεία των διαδικασιών και διατάξεων από τον κάθε ένα ξεχωριστά και ότι οι ανωτέρω παραλείψεις ή υπερβάσεις δεν πρέπει να θεωρηθούν πειθαρχικά παραπτώματα, διότι έχουν συντελεστεί κατά τη λειτουργία της υπηρεσίας σε συνθήκες αδυναμίας εφαρμογής κατά γράμμα των πολυπληθών και κατά ένα μέρος αντικρουόμενων διατάξεων και διαδικασιών.

Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ δεν άφησε ικανοποιημένο τον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες για τον επανέλεγχο της υπόθεσης των ηλιελαίων.

http://www.xronometro.com/koinoniko-pantopoleio/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top