0

Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Όμιλο Δράμας e-ΦΟΔ-ος» διοργανώνει Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα την πόλη της Δράμας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες και να αποτυπώσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της πόλης μας αφενός και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο που θα είναι στη διάθεση του Δήμου. Πρόθεση των διοργανωτών είναι ο διαγωνισμός αυτός να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.   Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 5 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 1/10/2014 έως 30/11/2014. Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι παρακάτω.

1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Η Δράμα σήμερα»

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

1. Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Όμιλο Δράμας e-ΦΟΔ-ος» διοργανώνει Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα την πόλη της Δράμας. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 5 φωτογραφίες. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται από τις 1/10/2014 έως 30/11/2014 Στο διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με ψηφιακή είτε με αναλογική φωτογραφική μηχανή. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο.

2. Οι φωτογραφίες θα πρέπει μέχρι την 30/11/2014 να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: efodos2014@gmail.com (τηλ. επικοινωνίας: 6948353437, υπεύθυνος: Νίκος Δόρτης) συνοδευόμενες από το δελτίο συμμετοχής (βλ. τέλος της παρούσας προκήρυξης). Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

3. Οι διαστάσεις των έργων θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Μικρή πλευρά 40 εκ., Μεγάλη πλευρά από 40 - 60 εκ., Ανάλυση 300 dpi, Μορφή αρχείου jpg, Μέγεθος αρχείου έως 10Mb, Μορφή περιγραφής αρχείου: (επίθετο και όνομα σε λατινικό αλφάβητο)_(αύξων αριθμός φωτογραφίας) π.χ. papadopoulos ioannis_1.

4. Η κριτική επιτροπή είναι τριμελής και αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΜΠΕΚΗΣ – Δάσκαλος Φωτογραφίας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – Ζωγράφος

ΣΥΛΒΗ ΜΑΝΕΝΤ – Ιστορικός Τέχνης

5. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι δε συμμετοχές δεν επιστρέφονται.

6. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν  σε χώρους και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Δράμας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο «Φωτογραφικός Όμιλος Δράμας e-ΦΟΔ-ος».

7. Θα δοθούν τρία βραβεία, τα οποία έχουν ως εξής:

Α ́ Βραβείο: € 300,00

Β ́ Βραβείο: € 200,00

Γ ́ Βραβείο: € 100,00

8. Ο Δήμος Δράμας διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα συμμετέχοντα στον παρόντα διαγωνισμό έργα, ήτοι διακριθείσες και μη συμμετοχές, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων και περιοδικών, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, δημιουργία ηλεκτρονικού αποθετηρίου φωτογραφιών της περιοχής σε σχετικό δικτυακό τόπο κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες/ουσες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των έργων τους με την υπογραφή τους στο Δελτίο συμμετοχής, όπως πιο κάτω, στον Δήμο Δράμας. Από την πλευρά του ο Δήμος Δράμας υποχρεούται να αναφέρει πάντα το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού σε εμφανές σημείο, εντός ή εκτός του εκάστοτε καλλιτεχνικού προϊόντος/έργου που θα χρησιμοποιείται, σε οποιαδήποτε αναδημοσίευση και με οποιονδήποτε τρόπο, μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της πνευματικής δημιουργίας και της ανάδειξης των δημιουργών.

9. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.

http://dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=19107

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top