0

Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει στο έργο «POMIS» Πιλοτική Δράση Οικιακής Κομποστοποίησης που υλοποιεί η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα θα διανεμηθούν στο Δήμο μας 130 κάδοι κομποστοποίησης συλλογής οργανικών αποβλήτων, τους οποίους στη συνέχεια θα παρακολουθεί εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να αξιολογηθεί και να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία τους.

Καλούνται όλοι οι δημότεςπου πληρούν τα κριτήρια που θέτει η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ στη σχετική ανακοίνωσή της να δηλώσουν συμμετοχή και να παραλάβουν ένα κάδο κομποστοποίησης.

Η ανακοίνωση της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. :

Έργο «POMIS» – Πιλοτική Δράση Οικιακής Κομποστοποίησης

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. υλοποιεί το έργο «Pilot Operation of the MunicipalIntegrated Solid waste management system» – POMIS, στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007–2013, Προτεραιότητα 1- Ποιότητα ζωής 1.1- Προστασία, διαχείριση και προώθηση των περιβαλλοντικών πόρων. Στα πλαίσια του έργου POMIS η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. πραγματοποιεί την Πιλοτική Δράση της Οικιακής Κομποστοποίησης στο σύνολο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην Πιλοτική Δράσης της Οικιακής Κομποστοποίησης, απαραίτητη είναι η αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@diaamath.gr, όπου θα αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνσή τους (οδός, πόλη) και το τηλέφωνο επικοινωνίας τους, ή η επικοινωνία με τα γραφεία της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. στην Κομοτηνή, στο τηλέφωνο: 25310 81400.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα παραλάβουν Κάδο Οικιακής Κομποστοποίησης, ο οποίος είναι κατάλληλος για τοποθέτηση σε χώμα (όχι σε τσιμέντο ή μπαλκόνι). Η λειτουργία του Κάδου Οικιακής Κομποστοποίησης θα παρακολουθηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να αξιολογηθεί και να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του.

Η πιλοτική δράση της Οικιακής Κομποστοποίησης έχει ως σκοπό την παρακολούθηση της διεργασίας σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τη λήψη αποτελεσμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με τις ποσότητες των οργανικών αποβλήτων που παράγονται και τα ποσοστά εκτροπής του οργανικού / βιοαποδομήσιμου κλάσματος των αστικών στερεών αποβλήτων.

http://fonirodopis.gr/press/?p=58116

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top