0

Σε συνέχεια του από 1/10/2014 δελτίου τύπου που εκδώσαμε με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε ψωμί προερχόμενο από τη Βουλγαρία, ενημερώνουμε τους πολίτες της Περιφέρειάς μας για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργου Παυλίδη.

Τα δείγματα που είχαν ληφθεί την πρώτη Οκτωβρίου, είχαν αποσταλεί αρμοδίως από τον ΕΦΕΤ για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ελέγχθηκαν από 2 έως 10 Οκτωβρίου και βρέθηκαν κανονικά ως προς τις παραμέτρους που εξετάστηκαν  σύμφωνα με τον Καν. 1332/2008 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και τον Κ.Τ.Π.

Όσον αφορά την ουσία «σταχτίνη» που αναφερόταν στα δημοσιεύματα, το Γενικό Χημείο του Κράτους εγγράφως (30/039/4859/2014/13-10-2014 έγγραφο) μας ενημερώνει, ότι δεν υπάρχει χημική ένωση με συστηματική ή εμπειρική ονομασία «σταχτίνη» και γίνεται έρευνα σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του ΕΦΕΤ, προκειμένου να διαλευκανθεί η ταυτότητα της εν λόγω ουσίας που αναφέρεται ως «σταχτίνη» και να εξεταστεί τόσο η παρουσία της σε αρτοσκευάσματα όσο και η πιθανή επικινδυνότητά της.

Ως εκ τούτου κρίνεται επιβεβλημένο για θεσμικούς και μη φορείς της Περιοχής μας, να είναι περισσότερο προσεκτικοί σε ανακοινώσεις, δημοσιεύματα, κ.λ.π. που αφορούν στη Δημόσια υγεία προκειμένου να μη δημιουργείται αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες αλλά και εσφαλμένη εικόνα για την Περιοχή μας.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top