0

Το στολίδι για την Ξάνθη το σπίτι του Χατζιδάκι που θα λειτουργεί σε λίγους μήνες ως πολυχώρος τέχνης και σκέψης με την ονομασία «Μάνος Χατζιδάκις» επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γ. Παυλίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες. Το κτίριο που ρήμαζε επί χρόνια στις παρυφές της παλιάς Ξάνθης έχει αναστηλωθεί και αναπαλαιωθεί πλήρως μετά τις εργασίες που έγιναν. Στο εντυπωσιακό τριώροφο κτίριο, εκτός των άλλων, έχει αποκατασταθεί ο ζωγραφικός διάκοσμος δημιουργώντας μια εξαιρετική εικόνα στο εσωτερικό ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι λοιπές μηχανολογικές και αναστηλωτικές εργασίες, έχει εξοπλιστεί με μουσικά όργανα και απομένει η μεγαφωνική του εγκατάσταση και τα έπιπλα.

Σύμφωνα με τον Γ. Παυλίδη, για τον ίδιο ήταν ένα μεγάλο όνειρο που ξεκίνησε το 2000. «Είναι ένα κτίριο που προστέθηκε στην πολιτιστική ταυτότητα της Ξάνθης και της Περιφέρειας. Συνδέει μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού με την περιοχή, την τέχνη και τη σκέψη, όπως ήθελε πάντα ο ίδιος να επισημαίνει» είπε ο κ. Περιφερειάρχης καθώς μας ξεναγούσε στους χώρους του κτιρίου.

Από την πλευρά του ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ανέφερε ότι η αποκατάσταση ήταν εξαιρετική και ότι ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του εγχειρήματος πριν γνωρίσει από κοντά την προσπάθεια. Όπως σημείωσε, σε αυτόν πέφτει τώρα το βάρος να γίνει αυτή η δομή κτήμα όλων των ξανθιωτών και να αναδείξει την ακτινοβολία του Μάνου Χατζιδάκι, η οποία δεν ήταν μόνο πανελλήνια αλλά ήταν διεθνής.

Στην ξενάγηση ήταν παρόντες η Προϊστάμενη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Χρυσάνα Λάμπρου και ο Μηχανικός Άγγελος Κολώνιας που έκανε εξαιρετική δουλειά στο κτίριο.

Η ανακαίνιση του κτιρίου ξεκινήσει επί ημερών Γ. Παυλίδη στη Νομαρχία Ξάνθης όταν χρηματοδοτήθηκαν με πόρους της Νομαρχίας, στην περίοδο Γιαννακίδη το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και τώρα πάλι επί ημερών Παυλίδη στην Περιφέρεια ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Δείτε φωτογραφίες:

http://xanthinews.gr/ολοκληρώνει-στο-σπίτι-του-χατζιδάκι/

Βίντεο με δηλώσεις του Γιώργου Παυλίδη:

Ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης μας ξενάγησε χθες το πρωί στον πολυχώρο τέχνης και σκέψης με την ονομασία «Μάνος Χατζιδάκις» στις παρυφές της παλιάς πόλης. Σύμφωνα με τον Γ. Παυλίδη, για τον ίδιο η ανακαίνιση του τριώροφου κτιρίου, ήταν ένα μεγάλο όνειρο που ξεκίνησε το 2000. «Είναι ένα κτίριο που προστέθηκε στην πολιτιστική ταυτότητα της Ξάνθης και της Περιφέρειας. Συνδέει μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού με την περιοχή, την τέχνη και τη σκέψη, όπως ήθελε πάντα ο ίδιος να επισημαίνει» είπε ο κ. Περιφερειάρχης. Ακούστε όλες τις δηλώσεις του:

http://xanthinews.gr/δηλώσεις-του-γιώργου-παυλίδη-στο-σπίτ/

Βίντεο με δηλώσεις του Κώστα Ζαγναφέρη:

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι σημείωσε, ότι στον ίδιο και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης πέφτει τώρα το βάρος να γίνει αυτή η ανακαινισμένη δομή, κτήμα όλων των ξανθιωτών και να αναδειχθεί η ακτινοβολία του Μάνου Χατζιδάκι, η οποία δεν ήταν μόνο πανελλήνια αλλά ήταν διεθνής. Δείτε το βίντεο:

http://xanthinews.gr/δηλώσεις-κώστα-ζαγναφέρη-στο-σπίτι-το/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top