0

Ως εκπρόσωπος μάλιστα της Ιταλίας! Πρόκειται για τον ταλαντούχο μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνο Παπουτσή! Πρόκειται για τον Διαγωνισμό Home composed 2014. Ακολουθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού (χρήστες ίντερνετ) )που χάρισε τη μεγάλη διάκριση στον Σερραίο διαγωνιζόμενο.

1η θέση, 44 ψήφοι και 12 πόντοι: Ιταλία - Se Mai Capiresti - Calliope σε σύνθεση του Σερραίου συνθέτη Κωνσταντίνου Παπουτσή.

2η θέση, 20 ψήφοι και 10 πόντοι: United Kingdom - Chemical Tears Vulnerable

3η θέση, 19 ψήφοι και 8 πόντοι: Ελλάς - Hellas in time - Giannis Papadopoulos

4η θέση, 11 ψήφοι και 7 πόντοι: United Kingdom Heart On The Line Jimmy Andrews' Midlife Crisis

Πλέον σε μια εβδομάδα αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα στα οποία ελπίζουμε να διατηρήσει την πρωτιά.

Για να παρακολουθήσεις το ΒΙΝΤΕΟ κάνε κλικ εδώ

Λίγα λόγια για τον συνθέτη...

Ο Κωνσταντίνος Παπουτσής γεννήθηκε στις Σέρρες. Από μικρός αγάπησε την μουσική και ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο, θεωρητικά και αρμονία με καθηγητή με τον Σερραίο Μουσικοσυνθέτη Χ. Δημάκη. Ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας του ομίλου Ορφέα Σερρών και αργότερα της χορωδίας ενηλίκων.

Από τα 16 του χρόνια άρχισε να γράφει μουσική και τραγούδια και να συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Στα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90’ έστειλε συμμέτοχες στο φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης και στον διαγωνισμό επιλογή της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Το 1998 συνεργάστηκε με το τοπικό θέατρο των Σερρών και έκανε την μουσική επένδυσε σε δυο θεατρικές παραστάσεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η μουσική δραστηριότητα του Κωνσταντίνου μπαίνει σε δεύτερο πλάνο καθώς μεσολαβούν σπουδές στον τομέα της υγείας και εργασία σε Ιταλία και Κύπρο. Στα τέλη του 2006 επιστρέφει μόνιμα στις Σέρρες και δραστηριοποιείται ξανά μουσικά. Το 2011 και το 2012 συμμετείχε σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό σύνθεσης και τραγουδιού όπου κατέλαβε την 8ή και 2ή θέση αντίστοιχα, καθώς ήταν υποψήφιος στον εθνικό διαγωνισμό του Βελγίου για την επιλογή του τραγουδιού εκπροσώπησης του στην Γιουροβίζιον.

Το 2013 στον 11ο διαγωνισμό σύνθεσης του International Αrt Society απέσπασε το 2o βραβείο στην κατηγορία σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής με το κομμάτι "Ασημένια λίμνη" και το 2ο βραβείο στην κατηγορία ηλεκτρονική μουσική με το κομμάτι "Παγίδα του χρόνου". Στις αρχές του 2014 εκδόθηκε από την FM Records η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Silver Lake” που αποτελείται από τρία οργανικά κομμάτια 1. Rainy day, 2. Silver Lake, 3. Time trap. Τα κομμάτια αυτά περιέχονται και σε άλλες μουσικές συλλογές της εταιρίας και ορισμένες από αυτές είναι το Naxos Groove , Secret Violin Moments κ.α.

Τον Μάιο του 2014 ανέβασε την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Ταξίδι στην Ασημένια λίμνη" όπου και παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο των Σερρών Αστέρια στις 13/5/2014.

Δείτε το βίντεο:

http://www.serraikanea.gr/med/item/13427-enas-serraios-protos-se-diethni-mousiko-diagonismo-vinteo.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top