0

Κατόπιν αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» και του ΚΕ.Π.Α.Α.Μ και αφού συναίνεσε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Προσοτσάνης, πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 η «Τελετή Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Μακεδονομάχων» στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου της Προσοτσάνης.

Η παρουσία συλλόγων με μακεδονικές φορεσιές και λάβαρα, όπως επίσης μαθητών με την γαλανόλευκη σημαία των σχολείων τους, έδωσαν μια ξεχωριστή εικόνα στο κυριακάτικο πρωινό της κωμόπολης και των κατοίκων της.

Μετά την Αποκάλυψη του Μνημείου και την Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των ψυχών των πεσόντων για την ελευθερία της πατρίδας από τους αιδεσιμότατους πατέρες Κωνσταντίνο και Δημήτριο, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, εκφώνησε  ομιλία τιμώντας τους αγωνιστές της περιοχής και όλους όσους συνέβαλαν στην απελευθέρωση του τόπου.

Με συγκίνηση χαιρέτησαν την ιστορική εκδήλωση οι βουλευτές Νομού Δράμας κύριοι Κυριαζίδης Δημήτριος και Καραγιαννίδης Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Πατακάκης Α ργύριος, ο εκπρόσωπος προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ο Παύλος Μελάς» κ. Μπλουγκούρας Χρήστος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αθανασιάδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής  Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας-Αυστραλίας κ. Χρυσανθόπουλος Μιχαήλ, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Καναδά κ. Κοντογεωργίου Μιχαήλ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Τάτσιος Γεώργιος και ο πρόεδρος  του Κέντρου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας κ. Παπουτσής Ιωάννης.

Κατόπιν με κατάνυξη, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, κατάθεσαν στεφάνι ως φόρο τιμής προς τους θυσιασθέντες  του Μακεδονικού Αγώνα.

Ακολούθησε Σιγή ενός Λεπτού και ο ήχος του Εθνικού Ύμνου έδωσε το σύνθημα της Λήξης.

Φωτογραφίες και βίντεο:

http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=19326

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top