0

Στην Καβάλα βρίσκεται από το πρωί ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγιεφ,  στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία. Ο κ. Μουσταφάγιεφ επισκέφτηκε, στις 10:30, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος τον υποδέχτηκε μαζί με ομάδα περιφερειακών συμβούλων του νομού Καβάλας. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, με τον κ. Μαρκόπουλο να χαρίζει στον κ. πρέσβη ένα ομοίωμα αρχαίου αγαλματίδιου και τον δεύτερο να δωρίζει μια σειρά βιβλίων με φωτογραφικό υλικό για το Αζερμπαϊτζάν.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μουσταφάγιεφ μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας και καλής φιλίας μεταξύ των 2 χωρών, υπερτονίζοντας την σημασία του αγωγού φυσικού αερίου TAP για την επίτευξη του στόχου αυτού (χαρακτήρισε, μάλιστα, τον αγωγό "όχι μόνο ένα έργο που θα μεταφέρει αέριο στην Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά ένα έργο φιλίας και αδελφοσύνης"). Παρόλα αυτά ο κ. πρέσβης απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούσαν τις ενστάσεις των αγροτών σχετικά με την χάραξη του αγωγού και την επιρροή της όδευσης σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας.

http://fonikavalas.blogspot.gr/2014/10/blog-post_90.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top