0

«Ελεύθεροι» να εγκαταστήσουν αυτόνομα συστήματα φυσικού αερίου στην ιδιοκτησία τους, χωρίς να απαιτείται η έγκριση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας,  θα είναι πλέον οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών, σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

Με τη ρύθμιση καταργείται η υφιστάμενη υποχρέωση για έγκριση από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας (50%+1) για την αυτόνομη σύνδεση με φυσικό αέριο διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση, ανεξαρτήτως καυσίμου (πετρελαίου ή φυσικού αερίου).

Έτσι, θα επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να αποκόπτονται από το δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης με πετρέλαιο και να εγκαθιστούν μικρούς λέβητες φυσικού αερίου που θα καλύπτουν τις ατομικές τους ανάγκες, χωρίς να απαιτείται η εξασφάλιση της πλειοψηφίας.

Το σημαντικότερο όμως είναι -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- ότι στη ρύθμιση προβλέπεται πως όσοι ήδη έχουν εγκαταστήσει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά τους, αλλά και όσοι θα εγκαταστήσουν από εδώ και πέρα, δεν θα υποχρεούνται στις κοινόχρηστες χρεώσεις των κεντρικών θερμάνσεων των πολυκατοικιών τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μοναδική προϋπόθεση για την εγκατάσταση ανεξάρτητου καυστήρα φυσικού αερίου θα είναι η ύπαρξη δικτύου της ΕΠΑ στην οδό όπου βρίσκεται η πολυκατοικία.

http://www.syllogi.gr/pos-tha-pite-antio-sta-kinochrista-gia-thermansi/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top