0

Εκατοντάδες τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου επισκέπτονται καθημερινά την Αμφίπολη για να δουν και με τη σειρά τους από κοντά τον «οικουμενικό», όπως έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές από την Κατερίνα Περιστέρη, τάφο στο λόφο Καστά.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός πως μία ξεχασμένη αλλά πλούσια σε αρχαία ευρήματα περιοχή βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Μάλιστα, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η αυξημένη κίνηση επισκεπτών που παρατηρείται μετά την αποκάλυψη των ευρημάτων στο μουσείο της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με το thousandnews, το οποίο επικαλείται στοιχεία που έδωσαν στο φως εργαζόμενοι του Μουσείου ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί θεαματικά.

Πριν από τη μεγάλη αυτή ανακάλυψη, ο αριθμός των επισκεπτών τις καθημερινές έφθανε κατά μέσο όρο τα 5 άτομα. Σήμερα, η επισκεψιμότητα καταγράφει τεράστια αύξηση με τον αριθμό των επισκεπτών τις καθημερινές να φτάνει τα 500 άτομα και τα σαββατοκύριακα να ξεπερνάει τα 1.000.

Επτά πούλμαν με Βούλγαρους τουρίστες επισκέφτηκαν την Αμφίπολη

Την Πέμπτη η περιοχή «βούλιαξε» από τουρίστες, καθώς δεκάδες τουρίστες από τη Βουλγαρία επισκέφθηκαν την περιοχή για να δουν και να φωτογραφηθούν μπροστά από το εντυπωσιακό αυτό μνημείο – σύμβολο της περιοχής. Στη συνέχεια θα ακολουθούσε η ξενάγηση στο μουσείο, ενώ δεν παρέλειψαν να ζητήσουν οδηγίες για να επισκεφθούν τη Μεσολακκιά.

http://amfipolinews.blogspot.gr/2014/10/pics.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top