0

Δεν μας έφταναν τα ήδη υπαρκτά κενά στο ΠΕΔΥ Καβάλας, τώρα θα έχουμε και άλλα κενά!

Και αυτό διότι η μοναδική καρδιολόγος που εργαζόταν στο ΠΕΔΥ Καβάλας αποσπάστηκε, με εντολή του Αναπληρωτή Διοικητή της 4ης ΥΠΕ (μιας και ο κανονικός διοικητής, Θρασύβουλος Βεντούρης, έχει παυθεί από την προηγούμενη εβδομάδα) στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά από αίτημα του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κ. Σαλτούρου έχει ως εξής:

Στις 7/10/2014 και στο περιθώριο προγραμματισμένης συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο με θέμα τον προσυνεδριακό διάλογο, του έθεσα το ζήτημα δυσλειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης λόγω υποστελέχωσης για το οποίο είχα πλήρως ενημερωθεί από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιο Πάσχο. Του μετέφερα την αγωνία των συμπολιτών μας την οποία έχουν εκφράσει άλλωστε ομοθύμως τόσο ο βουλευτής ΝΔ κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ενήργησε άμεσα και έτσι με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ αποσπάσθηκε ήδη ιατρός καρδιολόγος από το ΠΕΔΥ Καβάλας στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Παράλληλα ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε ότι από την επικείμενη πανελλαδική προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών, θα διατεθούν στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης δύο καρδιολόγοι ιατροί.

Τέλος, αποδέχθηκε την πρόταση να επισκεφθεί την Ξάνθη το προσεχές διάστημα ώστε να αποκτήσει ακόμη αμεσότερη αντίληψη των ζητημάτων που απασχολούν την πόλη και το νομό μας.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν φυσικό, ξάφνιασε τον ιατρικό κύκλο της Καβάλας, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πάρα πολύ μεγάλες και -δυστυχώς- δεν βλέπουμε να αναπληρώνονται στο άμεσο μέλλον. Σε δηλώσεις του, μάλιστα, στο fonikavalas.blogspot.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης χαρακτήρισε την απόσπαση αυτή "αυθαίρετη απόφαση" και απηύθυνε έκκληση για άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

http://fonikavalas.blogspot.gr/2014/10/blog-post_32.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top