0

“Εκλεψε την παράσταση” στην κυριολεξία και χειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση “Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της ελληνικής Θράκης” ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Ο ίδιος υπομονετικά και με σεβασμό στους πολλούς και εκλεκτούς εισηγητές παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης και αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις και παρεμβάσεις του κοινού έλαβε τελευταίος τον λόγο αναφέροντας:

“Οι πολλοί θα πουν ότι είσαι παπάς και γι αυτό το λες. Μαζί με τα άλλα πολλά που χρειάζεται η Θράκη, χρειάζεται και παπάδες. Τον βλέπετε αυτόν τον παπά που κάθεται εκεί; Πόσων χρονών είσαι παπαΚώστα; (84 απαντά ο γέροντας από το κοινό) Είναι συνταξιούχος. Από τότε που βγήκε στην σύνταξη στέκεται στις επάλξεις. Στέκεται σε ένα χωριό, γιατί αν ο παπαΚώστας δεν ήταν στον Πολύανθο η εκκλησία θα ήταν κλειστή…



Χειροτόνησα τον τελευταίο χρόνο που είμαι εδώ 11 νέους κληρικούς και δεν έβαλα κανέναν μέσα στην πόλη αλλά πήγαν στα χωριά. Εστειλα έναν στην Κρωβύλη που μπορεί να μην έχει πτυχίο θεολογίας, έχει όμως φόβο Θεού και είναι καλό παιδί. Αμέσως μάζεψε το χωριό, αμέσως το χωριό έγινε μία γροθιά…



Κάποιοι άλλοι μητροπολίτες από την υπόλοιπη Ελλάδα λένε “γιατί ο Κομοτηνής;” και τους απάντησα “σας δικαιολογώ γιατί δεν ξέρετε αν και θα έπρεπε να ξέρετε”. Φέτος διόρισα άλλους 5 κληρικούς, ο ένας 60 χρονών συνταξιούχος επίσης γιατί πίστευα και πιστεύω πως η Θράκη χρειάζεται πολλούς και καλούς παπάδες” κατέληξε ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων παρευρισκομένων.

Δείτε το βίντεο:

http://rodopinews.gr/42762

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

http://rodopinews.gr/42750


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top