0

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών απάτη σε βάρος ηλικιωμένου, που έγινε τον Αύγουστο σε χωριό των Σερρών.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σ χηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 64χρονης ημεδαπής για το αδίκημα της απάτης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία 85χρονου ότι την 12.08.2014 το μεσημέρι, τον προσέγγισε η 64χρονη, προσποιούμενη την υπάλληλο εφορίας και με το πρόσχημα χρηματικής οφειλής από συγγενικό του πρόσωπο στην εφορία, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης, με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα, είτε τηλεφωνικά, να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα, μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού, ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Επισημαίνεται ότι, από δημόσιες υπηρεσίες ή από νοσοκομεία, δεν χρησιμοποιείται η πρακτική, υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

http://www.serraikanea.gr/koinonia/item/13382-serres-64xroni-eksapatise-85xrono-emfanistike-os-eforiakos-kai-tou-pire-xiliades-evro.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top