0

Παμψηφεί αθωώθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής επιχειρηματίας από τη Νέα Καρβάλη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι συνεργάστηκε με απατεώνα, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δώδεκα ετών και ο οποίος με πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών έκανε διάφορες αγορές από καταστήματα της Καβάλας και της Δράμας, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο απατεώνας που είχε βάλει στόχο την αποκομιδή κερδών μέσω πιστωτικών καρτών, πλησίασε το 2009 τον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος διατηρούσε εστιατόριο στην Kavala Oil και του ζητούσε επίμονα να παρεισφρήσει στην επιχείρηση, καθώς για την ενεργοποίηση αυτών των καρτών απαιτούνταν τηλεφωνική επικοινωνία από τα γραφεία της επιχείρησης.

Ο απατεώνας προσέφερε στον επιχειρηματία το ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο δεν αποδέχτηκε, καθώς αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κάποιος δόλος στην υπόθεση και ενημέρωσε αρχικά έναν αστυνομικό και μετά από δύο μήνες την Ασφάλεια Καβάλας.

Στο μεσοδιάστημα, ο απατεώνας είχε καταφέρει να αποσπάσει με αναλήψεις από τις πιστωτικές κάρτες σημαντικά ποσά, ενώ είχε προχωρήσει σε αγορές χιλιάδων ευρώ από καταστήματα της Καβάλας και της Δράμας, καθώς οι πιστωτικές κάρτες, άγνωστο πως, έφταναν στα χέρια του μέσω Ταχυδρομείου!

Συνολικά, η απάτη ανέρχεται σε περισσότερες από 100.000 ευρώ και θύματά του επιτήδειου έπεσαν περίπου 40 συμπολίτες μας, οι οποίοι βρέθηκαν κι αυτοί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την ακροαματική διαδικασία, ο επιχειρηματίας από τη Νέα Καρβάλη ήταν αυτός που οδήγησε την Αστυνομία και στη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ ο απατεώνας έχει διαφύγει εδώ και λίγα χρόνια στο εξωτερικό και εκδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δώδεκα ετών.

http://www.xronometro.com/pistotikes/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top