0

Άνοιξε τις πύλες της η 1η Πανελλήνια Γενική ΄Έκθεση Ξάνθης με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο να εγκαινιάζει τις εγκαταστάσεις της στο Αθλητικό Κέντρο "Φίλιππος Αμοιρίδης" μαζί με τον Στέλιο Μωραΐτη, τον Αλέξανδρο Κοντό, τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον Γιώργο Παυλίδη, τη Μαγδαληνή Καρακόλη ( Αν.Γ.Γ ΔΟΣ ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών) και όλων των εκθετών που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για τη συμμετοχή τους και συνάμα για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους στο κοινό.

Είχε προηγηθεί ο "Αγιασμός" από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και περιθεωρίου καθώς και χαιρετισμοί από τους Στέλιο Μωραΐτη Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης, Αλέξανδρο Κοντό Βουλευτή Ξάνθης, Γιώργο Παυλίδη Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο Δήμαρχο Ξάνθης, Μαγδαληνή Καρακόλη Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και βέβαια από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο Υφυπουργό Ανάπτυξης.

Ο Στέλιος Μωραΐτης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για τη στήριξη της οργάνωσης και ιδιαίτερα τους υπηρεσιακούς του επιμελητηρίου που εργάστηκαν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με αυταπάρνηση για την άρτια οργάνωση και φυσικά τους εκθέτες που κατέβαλαν τις δικές τους προσπάθειες ώστε να στηρίξουν την έκθεση τις επιχειρήσεις τους και τελικά την ανάπτυξη της χώρας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στον Υφυπουργό ζητώντας από την Κυβέρνηση τη στήριξη στο επιχειρείν για την περιοχή.

Ο Αλέξανδρος Κοντός με έντονο ύφος απευθυνόμενος στο Γεράσιμο Γιακουμάτο ώς μέλος της Κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά: να μεταφέρετε σε όσους πρέπει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στην περιοχή μας και να τους πείτε ότι υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες στην περιοχή μας που κάποιοι έχουν φροντίσει να μην κλείσουν , κλείνοντας την πόρτα στο δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού μας κόσμου.

Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε στην υψηλού επιπέδου διοργάνωση που εξασφάλισε το Επιμελητήριο Ξάνθης, ευχαρίστησε τους εκθέτες που με τη συμκμετοχή τους δίνουν το μήνυμα της  ελπίδας  για έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι και θα είναι σύμμαχος στις αναπτυξιακές προσπάθειες των φορέων.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η 2η Έκθεση Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας», στον κλάδο της θέρμανσης, ψύξης, μόνωσης και ηλιακής ενέργειας, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης, διοργανώνεται και φέτος η «3η Έκθεση Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας» και παράλληλα η «1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης», για την οποία ευελπιστώ και εγώ προσωπικά να γίνει θεσμός στην περιοχή.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές  συνθήκες που διανύουμε, το Επιμελητήριο, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την παροχή μιας υψηλού επιπέδου διοργάνωσης, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες και βελτιώνοντας τις υποδομές του.

Ο Δήμος Ξάνθης κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και βιώνουμε όλοι μας, στέκεται  πάντα αρωγός σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και στην προσπάθεια στήριξης της τοπικής ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι εκθέσεις αυτές συνηγορούν στην προβολή των τοπικών προϊόντων καθώς και στην ανάδειξη των καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής, με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Πρωταγωνιστές των Εκθέσεων είναι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι με την συμμετοχή τους στη φετινή έκθεση, δίνουν ένα μήνυμα ελπίδας για έξοδο από την κρίση και οικονομική ανάκαμψη.

Θέλω να συγχαρώ όσους είχαν αυτή την πρωτοβουλία, όλους τους συνδιοργανωτές και φυσικά τους εκθέτες τονίζοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια των φορέων και της κοινωνίας, ισχυρός σύμμαχός τους είναι και θα είναι ο Δήμος Ξάνθης. Καλή επιτυχία."

Ο Γιώργος Παυλίδης έδωσε το στίγμα της Περιφέρειας ΑΜΘ καταδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή από το παρεμπόριο και δεσμευόμενος ότι θα κάνει οργανωμένα και μεθοδευμένα ότι περνάει από το χέρι της περιφέρειας για ανάπτυξη και ανόρθωση της οικονομίας και απευθυνόμενος στον Υφυπουργό ζήτησε η πολιτεία να σκύψει με ουσιαστικό τρόπο πάνω από την περιοχή μας.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έδωσε καταρχήν σε όλους δίκαιο για όσα ζητούν από τον ίδιο ως Υφυπουργό Ανάπτυξης και σε επέκταση από την Κυβέρνηση."Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε αποτελεσματικά αντιμετωπίσει   το παρεμπόριο, εισάγοντας μηχανισμούς και ελέγχους που θα φέρουν πίσω τα 19 δις ευρώ που χάνει η χώρα από την κατεύθυνση αυτή" είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι όλα πρέπει να γίνονται μεθοδικά και στον κατάλληλο χρόνο, αν βγούμε έξω από τα δεδομένα και χρειαστεί και άλλο μνημόνιο, είπε χαρακτηριστικά, σίγουρα θα είναι βαρύτερο από το πρώτο.Υπομονή, αισιοδοξία, πολύ δουλειά, προσεκτικά βήματα και το μέλλον φέρνει ελπίδα κατέληξε.

http://www.radio899.gr/?q=node%2F3530

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top