0

Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στο λόφο Καστά φέρνουν και τα υδροπλάνα στην Αμφίπολη. Η εταιρία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ εξεδήλωσε ενδιαφέρον να εντάξει στα δρομολόγια της από τον Μάιο την ευρύτερη περιοχή.

Με έγγραφο που απέστειλε χθες στο Δήμαρχο Κωσταντίνο Μελίτο ζητάει να δοθεί άδεια προσέγγισης στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρονται οι τουρίστες από Αθήνα και άλλους σταθμούς που ήδη έχει . Το θέμα αδειοδότησης υδατοδρομείου θα τεθεί αρχικά στο Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης και εντός των ερχόμενων ημερών στο δημοτικό συμβούλιο ενώ η ανάθεση της εταιρείας που θα αναλάβει τα δρομολόγια γίνει με διαγωνισμό.

«Είναι κάτι ευχάριστο για την Αμφίπολη» τονίζει στο Thousandnews.gr o νέος δήμαρχος.
Σε ερώτηση πόσο έχει αλλάξει η ζωή των κατοίκων σε διάστημα πενήντα ημερών από τότε που αποκαλύφθηκε το ταφικό μνημείο λέει :
«Δεν έχει αλλάξει κάτι που να είναι τόσο αισθητό, σίγουρα όμως τα ευρήματα θα διαμορφώσουν άλλα δεδομένα τα οποία θα αξιοποιήσουμε. Εμείς δουλεύουμε εδώ με αγάπη και μεράκι και πέρα από κόμματα. Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και το καλό των κατοίκων»

Ο Κώστας Μελίτος είναι ο εργολάβος που έκανε την μελέτη ύδρευσης στην Μεσολακκιά το χωριό που βρίσκεται 7οο μόλις μέτρα από τον τάφο. Πριν εκλεγεί δήμαρχος της Αμφίπολης συμμετείχε μαζί με τους συμπολίτες σε εθελεοντικές δράσεις που στόχο είχαν την ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τhousandnews έως τώρα λειτουργούν στην Ελλάδα περίπου 30 υδατοδρόμια και σχεδόν όλα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα.
Στόχος των εταιριών που δραστηριοποιούνται είναι η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων που μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Δείτε τα επίσημα έγγραφα:


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top