0

Τις συνέπειες μίας περιπέτειας ζωής ενός ανθρώπου κυνηγημένου από τη χώρα του, μετανάστη, φυλακισμένου σε κέντρο κράτησης μεταναστών, διαπίστωσαν πολίτες της Κομοτηνής, όταν αυτός κατέρρευσε ψυχολογικά και προκάλεσε επεισόδιο. Ο αλλοδαπός ένοικος του ξενοδοχείου ήταν πρωταγωνιστής του επεισοδίου που εκτυλίχτηκε λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα στην κεντρική πλατεία Ειρήνης και έγινε γνωστό σε όσους τουλάχιστον έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Ο νεαρός άνδρας διέμενε τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο ξενοδοχείο της πόλης μας. Είχε εισέλθει στη χώρα μας ως παράνομος μετανάστης, είχε συλληφθεί και είχε κρατηθεί για κάποιο διάστημα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη σχολή αστυφυλάκων Κομοτηνής. Όμως παρουσίασε προβλήματα υγείας, οπότε ήρθε η ώρα να αφεθεί ελεύθερος, αλλά προκειμένου να φύγει από τη χώρα μας, έπρεπε να διεκπεραιώσει κάποιες τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Προηγουμένως όμως νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική της Αλεξανδρούπολης, όπου υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Ο αδερφός του που διαμένει στην Ισπανία και έχει ήδη αποκτήσει εκεί την υπηκοότητα ταξίδεψε μέχρι την πόλη μας για να βοηθήσει τον αδερφό του, να τον συνδράμει οικονομικά και να του παρέχει ό,τι χρειάζεται, ώστε να ετοιμάσει τα χαρτιά του και να φύγει από τη χώρα μας για την Ισπανία και να βρεθεί κοντά στους συγγενείς του. Μάλιστα είχε ενημερώσει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ότι ο αδερφός του λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, οπότε οι άνθρωποι του ξενοδοχείου επέδειξαν επιπλέον μέριμνα γι’ αυτόν, μέχρι ο συγγενής του να ετοιμάσει τα χαρτιά για να τον πάρει μαζί του στην Ισπανία. Όμως προχθές ο αλλοδαπός ένοικος του ξενοδοχείου παρουσίασε κάποιο επεισόδιο. Άρχισε να φωνάζει, έσπασε ένα διαχωριστικό που υπήρχε στο δωμάτιο του από πλεξιγκλάς και άρχισε να πετάει τα σπασμένα κομμάτια και τασάκια τσιγάρων από το μπαλκόνι του δωματίου του στην κεντρική πλατεία της πόλης. Άνθρωποι που περνούσαν εκείνη την ώρα από την πλατεία άκουσαν τις φωνές και πήγαν κοντά στο ξενοδοχείο να δουν τι συμβαίνει. Κάποιοι βέβαια θεώρησαν σωστό να τον προκαλέσουν φωνάζοντάς του, χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναρωτηθούν γιατί ένας άνθρωπος βγαίνει στο μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου και φωνάζει, πετάει πράγματα, χωρίς να αναρωτηθούν ποια είναι ανθρώπινη ιστορία κρύβει και τι προβλήματα υγείας μπορεί να έχει.

Επειδή δεν κατέστη δυνατόν να τον ηρεμήσουν κλήθηκε η αστυνομία, η οποία και τον απομάκρυνε από το ξενοδοχείο, αφού προκλήθηκε αναστάτωση σε όλους τους ενοίκους.  Ο αλλοδαπός ένοικος, μετά το επεισόδιο αυτό, δε θα συνεχίσει να μένει στο ξενοδοχείο.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94536


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top