0

Όπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ρεπορτάζ της, η μεταλλευτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δημοτικός σπόνσορας, χορηγώντας υλικά, υποδομή και τεχνογνωσία για τον περιβάλλοντα χώρο του λόφου Καστά, προς υποστήριξη της ανασκαφής.

«Βοηθούν στο πλαίσιο ανταποδοτικών που έχουν στον δήμο μας. Ενδιαφέρονται για χορηγίες και αφού δεν μπορούν απευθείας μέσω του μνημείου, το κάνουν στον δήμο. Κι εμείς ένα μέρος από αυτά τα δίνουμε για την υποδομή, όχι για το έργο των ανασκαφών, είναι για τα έργα υποδομής και υποστήριξης», αναφέρει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η «Ελληνικός Χρυσός» έχει χορηγήσει στον χώρο της ανασκαφής, ανάμεσα σε άλλα, γεννήτρια και είδη φωτισμού, χημικές τουαλέτες και υλικά για τη μεταφορά και εγκατάσταση αγωγού περίπου 800 μέτρων για πόσιμο νερό.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» επικοινώνησε και με το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο δηλώνει άγνοια για τη συγκεκριμένη χορηγία, ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα στην ανασκαφή και υποστηρίζει ότι «αν η «Ελληνικός Χρυσός» δίνει χορηγία στον δήμο και ο δήμος φτιάχνει έργα υποδομής γύρω από τον χώρο ανασκαφής, είναι δικό του θέμα».

Πάντως η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μόλις πριν από δύο μέρες ανέφερε σε συνέντευξή της ότι «δεν είμαστε αρνητικοί στην ιδιωτική χορηγία, κάθε άλλο, άλλωστε υπάρχει χορηγικό πλαίσιο, προβληματικό, παρ’ όλα αυτά υπάρχει».

http://rodopinews.gr/42634
Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top