0

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γ. Παυλίδης, περιγράφει τις περιοχές όπου δεν φτάνει το ψηφιακό σήμα (με γκρίζο χρώμα στον χάρτη): του Δήμου Παρανεστίου, της ευρύτερης ορεινής περιοχής Δράμας, της νοτιοδυτικής Θάσου, των δημοτικών ενοτήτων Πιερέων και Ορφανού του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, του δημοτικού διαμερίσματος Σταυρούπολης Ξάνθης, του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, των δημοτικών διαμερισμάτων Οργάνης και Κέχρου Ροδόπης, και των ορεινών περιοχών των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου Έβρου.

Αισιόδοξη ότι το επόμενο διάστημα θα καταστεί εφικτή η διανομή του ψηφιακού σήματος της Digea σε όσες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραμένουν αποκλεισμένες τηλεοπτικά, είναι η διοίκηση της Περιφέρειας.

Μετά τις παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, τόσο προς την εταιρεία, όσο και προς την αρμόδια γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών, υπήρξε ανταπόκριση της τελευταίας, η οποία σε απαντητικό της e-mail προς τον κ. Παυλίδη, επισημαίνει δύο τινά: πρώτον, ότι η κάλυψη ορισμένων περιοχών, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ανάγλυφου, δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Digea, και δεύτερον, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει διαδικασία πρόσκλησης για χρηματοδότηση από το τομεακό πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης, ώστε η Περιφέρεια να υποβάλλει σχετική πρόταση με τεχνικό δελτίο για το αναγκαίο έργο της εγκατάστασης αναμεταδοτών.

Περισσότερα:

http://inkomotini.gr/δρομολογείται-η-αναμετάδοση-του-ψηφι/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top