0

Την παράνομη εισαγωγή βουλγάρικου ψωμιού, που περιέχει… σταχτίνη και την εγκληματική ολιγωρία της συγκυβέρνησης, που με την άθλια πολιτική περικοπών της, στο «πνεύμα» πάντα των επιταγών της Τρόικας, επηρεάζει άμεσα τους Φορείς που ασκούν τους σχετικούς ελέγχους στα τρόφιμα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία πολιτών, καταγγέλλει ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, βασιζόμενος στην δημόσια καταγγελία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

ΘΕΜΑ: ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

κ. κ. Υπουργοί,

Σας παραπέμπω στην αποκαλυπτική δημοσίευση για εισαγόμενο βουλγάρικο ψωμί, που περιέχει «σταχτίνη» (!), έτσι όπως αναρτήθηκε στην έγκριτη θρακιώτικη ιστοσελίδα «thrakitoday.com». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την διακύβευση της υγείας των συμπολιτών μας.

Μετά το πέρας της ανάγνωσης, κύριοι Υπουργοί, δεν θα σας επιτραπεί η άγνοια. Ακολουθεί η δημοσίευση:


Όπως αναφέρει ο ίδιος, η καρκινογόνα ουσία έχει ήδη εντοπιστεί μετά από ελέγχους στη Δράμα.

Βουλγάρικο ψωμί το οποίο περιέχει σταχτίνη, καρκινογόνα ουσία η χρήση της οποίας έχει απαγορευτεί, περνά τα σύνορα και φτάνει στη χώρα σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη. 

Πρόκειται για καταγγελία στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και καιρό ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ μέσω άρθρου που είχε δημοσιεύσει και στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως “πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν, για επιτήδειους μεσάζοντες οι οποίοι πλουτίζουν «εισάγοντας» στη χώρα μας – δίχως παραστατικά – παράνομα προϊόντα: φάρμακα και είδη διατροφής, ακόμη και ψωμί (με μπόλικη «σταχτίνη» - καρκινογόνα ουσία) που πωλούν πόρτα – πόρτα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές κ.α.

Τεχνίτες ή επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ακόμη και γιατροί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, χωρίς φυσικά να αποδίδουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να βλάψουν ακόμη και την υγεία των καταναλωτών”. 

Ο κ. Μωραϊτης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την ιδιαίτερα σοβαρή αυτή του καταγγελία μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα» λέγοντας πως έχουν έρθει στα χέρια του σχετικές καταγγελίες και πως αναμένει από τους αρμόδιους φορείς να τις επαληθεύσουν ή να τις διαψεύσουν.

«Είναι κάτι που το έχω καταγγείλει εδώ και καιρό. Το κατήγγειλα και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης που είχαμε μια σύσκεψη όλα τα Επιμελητήρια. Υπάρχουν καταγγελίες σε μένα ότι τα ξημερώματα ξεφορτώνουν ψωμιά, πόρτα, πόρτα και νομίζω ότι πρέπει αυτές να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Μωραΐτης επισημαίνοντας πως αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν και στη Δράμα, όπου έγιναν έλεγχοι και εντοπίστηκαν όντως ψωμιά τα οποία περιείχαν την απαγορευμένη και καρκινογόνα ουσία. Μάλιστα συμπληρώνει πως «μέχρι στιγμής κάτι τέτοιοι δεν έχει συμβεί για την περίπτωση της Ξάνθης». 

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει πως η εν λόγω ουσία αν και έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εντοπίζεται ακόμη σε αποθέματα στη γειτονική χώρα, τα οποία περνούν από τα σύνορα και φτάνουν στην περιοχή. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ξάνθης τονίζει πως δεν υπάρχει αρτοποιός στην Ξάνθη ο οποίος να πουλά ψωμί από τη Βουλγαρία».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:
1. Είναι δυνατόν να βλέπουμε τους Ξανθιώτες συμπολίτες μας - και ποιός ξέρει ποιοί άλλοι στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια - να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, καταναλώνοντας «άρτο» πλούσιο σε… σταχτίνη;;;!!! Εσείς θα το τρώγατε τέτοιο ψωμί;!
2. Αντιλαμβάνεσθε, ότι έχετε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για το ζήτημα των επικίνδυνων – ως φαίνεται – και παράνομα «εισαγόμενων» τροφών που πωλούν επιτήδειοι μεσάζοντες, χωρίς παραστατικά, σε περιοχές ορεινής Ξάνθης, καθώς έχετε αποδεκατίσει - σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας - ακόμη και Φορείς που επιτελούν λίαν σοβαρό έργο σε ελέγχους, όπως το Γενικό Χημείο του Κράτους (Υπηρεσία Υπουργείου Οικονομικών) και ο ΕΦΕΤ (Ν.Π.Δ.Δ., υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων);
3. Τι προτίθεστε να κάνετε ΑΜΕΣΑ, πριν είναι πλέον αργά και μετράμε καρκινοπαθείς στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια, εξαιτίας σας;!

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top