0

Τη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παρανεστίου συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου για το θέμα που προέκυψε με την κατανομή των βοσκοτόπων. Η συμμετοχή των κτηνοτρόφων ήταν πολύ μεγάλη μια καθώς το θέμα σχετίζεται με την επιβίωση του κτηνοτροφικού παραγωγικού τομέα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιανταμίδης Ιορδάνης και Βογιατζόγλου Αναστάσιος και ο δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθεριάδης Χρήστος και Παρλόγλου Μιχαήλ.

Οι διάφορες ασθένειες που αποδεκατίζουν τα κοπάδια, σε συνδυασμό με τα χρήματα που χάνονται με την αλλαγή της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, δημιουργούν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα στους κτηνοτρόφους. Η κατανομή βοσκοτόπων με τα σημερινά ιδιαίτερα προβλήματά της μεταφέρθηκε στους Δήμους της Χώρας με τους κτηνοτρόφους να  γίνονται άμεσα αποδέκτες των περικοπών στις ενισχύσεις τους.

Η συνάντηση με την Δήμαρχο Παρανεστίου, κ. Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου, προγραμματισμένη ήδη πριν ανακοινωθεί η γενική συνέλευση των κτηνοτρόφων όλου του Νομού, αποτέλεσε τελικά συνέχεια αυτής αφού η Δήμαρχος είχε έτσι τη δυνατότητα, πέραν των  άλλων  να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους και για τα συμπεράσματα της γενικής συνέλευσης  τους, στην οποία οι περισσότεροι δεν είχαν μπορέσει να παρευρεθούν η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 / 09 / 2014 στην αίθουσα του Δημαρχείου Δράμας. Οι κτηνοτρόφοι της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου, μετά από διάλογο και συλλογική ευθύνη για το μέλλον τους, αποφάσισαν να μη δεχθούν το δίλημμα της ευρωπαϊκής πολιτικής και να διεκδικήσουν να μη γίνει καμία περικοπή σε επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων. Η Δήμαρχος Παρανεστίου τους διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί στο πλευρό τους και θα σεβαστεί τις αποφάσεις του συλλογικού τους οργάνου χωρίς να παραλείψει να τους εκθέσει τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα από την εξισωτική και την ενιαία ενίσχυση.

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε  δεύτερη συγκέντρωση με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου, στην Αίθουσα Πολλαπλών στο Νικηφόρο, ώστε να έχει η Δήμαρχος Παρανεστίου πλήρη εικόνα των απόψεων όλων των κτηνοτρόφων του Δήμου Παρανεστίου. Και οι κτηνοτρόφοι της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου δήλωσαν ότι τάσσονται στην ενιαία στάση των κτηνοτρόφων του Νομού μας, όπως παραπάνω.

Με την ευκαιρία των συναντήσεων αυτών η Δήμαρχος ανακοίνωσε στους γεωργοκτηνοτρόφους του Δήμου Παρανεστίου ότι παρά τα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει  ο Δήμος μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της απελθούσας δημοτικής αρχής, θα απασχολείται για πρώτη φορά, υπάλληλος του Δήμου για τη στελέχωση του γραφείου ενημέρωσης αγροτών, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

http://www.dramini.gr/συνάντηση-της-δημοτικής-αρχής-του-δήμ/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top