0

Λαβράκια φαίνεται ότι βγάζουν οι επιθεωρητές που ελέγχουν την νομιμότητα των μετατροπών συμβάσεων σε δήμους και υπηρεσίες του δημοσίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC βρίσκουν παρατυπίες σε σημαντικό αριθμό μονιμοποιήσεων όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων των επιθεωρητών δημόσιας Διοίκησης.

Δεκάδες μετατροπές συμβάσεων έχουν εντοπιστεί με προβλήματα στον χρόνο προϋπηρεσίας και στην γνησιότητα των δικαιολογητικών των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά Ασπροπύργου και Ρεθύμνου καθώς και στο υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν εντοπιστεί:


  • Στον Δήμο Ρεθύμνου από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν καταγραφεί, σε πρώτο στάδιο, προβλήματα σε 68 περιπτώσεις.
  • Στον Δήμο Ασπροπύργου υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα σε 126 περιπτώσεις από τις 420 συμβάσεις που ελέγχονται
  • Στο υπουργείο Πολιτισμού εντοπίζονται παρατυπίες σε 480 μονιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.
  • Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά από αρκετές εβδομάδες, καθώς απαιτείται διασταύρωση της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων από τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν καταβληθεί εργοδοτικές εισφορές.


Κινδυνεύουν όμως με απόλυση όσοι υπάλληλοι έχουν:


  • Ψευδή δικαιολογητικά για τον χρόνο προϋπηρεσίας από τον φορέα που έχουν υπηρετήσεις με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν την προϋπόθεση του 18μήνου ή της 24μήνου προϋπηρεσίας που οδηγούσε στην μονιμότητας.
  • Εχουν καταγραφεί με διαφορετικές ειδικότητες στις συμβάσεις τους, γεγονός που πιστοποιεί ότι δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων.
  • Και όσοι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά για την μονιμοποίηση τους όπως πτυχία απολυτήρια Λυκείου κτλ.
  • Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε χτεσινές του δηλώσεις επιτέθηκε στους δημάρχους που αρνούνται τους ελέγχους διερωτώμενος «μπορεί ένας εκλεγμένος τοπικός άρχοντας να αδιαφορεί για ένα ψηφισμένο νόμο της Βουλής και να επικαλείται ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν λειτουργεί κανένα ευνομούμενο κράτος έτσι». Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος έχουν μεταφερθεί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ» και επέμεινε στην εφαρμογή της νομιμότητας υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει χρώμα δεν είναι μπλε, πράσινη ή ροζ.

Μολών λαβέ από τους αντάρτες δημάρχους

Αμετακίνητοι στη θέση τους, εμφανίζονται οι δήμαρχοι που αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων. Στο πλευρό τους τάσσονται ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ τη θέση της διαχωρίζει η δημοτική αρχή Αθηναίων δηλώνοντας υπέρ του ελέγχου νομιμότητας συμβάσεων και αναφέροντας παράλληλα ότι έχει ολοκληρώσει σε ποσοστό 90% τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών.

Για συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης, εναντίον των δημάρχων που διαφώνησαν με την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι δήμαρχοι Ρέντη-Νίκαιας Γ. Ιωακειμίδης και Λάρισας Γ. Καλογιάννης σημειώνοντας ότι από τη «στοχοποίηση» εξαιρούνται οι «εκλεκτοί» των κομμάτων της κυβέρνησης Επιπλέον και ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Πελετίδης ανέφερε πως «δεν είναι τυχαίο ότι οι πέντε δήμαρχοι και η περιφερειάρχης Αττικής που μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κ. Κ. Μητσοτάκη, προέρχονται από την Αριστερά», επαναλαμβάνοντας ότι ο δήμος υλοποιεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως μόνο σε δύο Δήμους - Ρέθυμνο και Ασπρόπυργο - έχει επιτραπεί η είσοδος των αρμόδιων ελεγκτών και πως 320 από τους 325 ΟΤΑ έχουν απορρίψει την αξιολόγηση.

Στο μεταξύ, στο δήμο Αθηναίων, όπως επισήμανε χθες ο Γ. Καμίνης έχουν εντοπιστεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία εκ των οποίων οι 35 βρέθηκαν εκτός δήμου. Για τις υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ΕΔΕ ή παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/epithewrites-dim-dioikisis-orgio-paratupiwn-se-dimous-kai-up-politismou


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top