0

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Νέου Ξεριά, ανέβηκε ένα επίπεδο και συνεχίζει την προσφορά στους κατοίκους του χωριού του και δη στους νέους καθώς και την προσπάθειά του για την ανάδειξη όλου του Δήμου Νέστου και του Νομού Καβάλας. Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της τέταρτης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Κεραμωτή, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκοόυ προγράμματος Grundtvig, πρόγραμμα που εκπορεύεται από το Ι.Κ.Υ και αφορά στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην ανταλλαγή νέων. Οι προηγούμενες τρεις συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Campulung της Ρουμανίας, στην Ρώμη και στην Bistrita της Ρουμανίας διαδοχικά και κλείνουν με ακόμη δύο συναντήσεις στην Βουδαπέστη και στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, ο πολιτιστικός σύλλογος του Νέου Ξεριά, φιλοξένησε στην Κεραμωτή του Νέστου 31 νέους ανθρώπους από τρεις χώρες (Ρουμανία, Ιταλία και Ουγγαρία). Οι συνεδριάσεις της ομάδας όλων αυτών των νέων και 10 νέων που αποτελούν την ομάδα εργασίας του Νέου Ξεριά με επικεφαλής την Αθηνά Ξανθοπούλου, έλαβαν χώρα την Παρασκευή το πρωί και το απόγευμα στο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου και το Σάββατο το πρωί στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ΤΕΤΥΚ στην Κεραμωτή.

Κατά την έναρξη των εργασιών την Παρασκευή το πρωί οι φιλοξενούμενοι, ενημερώθηκαν κι έμειναν ενθουσιασμένοι για το Εθνικό Πάρκο και καλωσορίστηκαν στον τόπο μας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τουρισμού κύριο Χατζηγερακούδη που παραβρέθηκε στις αρχές των εργασιών και χαιρέτησε την συνάντηση. Στη συνέχεια η ομάδα εργασίας από τις 4 χώρες ασχολήθηκε με τα θέματα του Project το πρωί και το απόγευμα. Το μεσημέρι όλη η ομάδα οδηγήθηκε με υπεύθυνο υπάλληλο του φορέα διαχείρισης για παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα του Αγιάσματος.

Την επόμενη ημέρα οι εργασίες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν το αργά το μεσημέρι καθώς στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε εκδρομή και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στη πόλη της Καβάλας. Στο τέλος της ημέρας όλη η ομάδα κατέληξε στον χώρο του νέου κτιρίου του πολιτιστικού συλλόγου του Νέου Ξεριά, όπου οι καλεσμένοι ένιωσαν σε όλο της το μεγαλείο την Ελληνική φιλοξενία. Δοκίμασαν εδέσματα από την τοπική μας κουζίνα, παρακολούθησαν το μικρό χορευτικό τμήμα του συλλόγου να χορεύει παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε ένα μίνι γλέντι με τη συμμετοχή όλων. Δόθηκαν ως αναμνηστικά από την περιοχή μας τα βιβλία που έχει εκδόσει ο σύλλογος και έχει συγγράψει ο κος Μυλωνάς και ανανεώθηκε το ραντεβού για τη Βουδαπέστη στις 7 Μαίου 2015.

` Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος έκανε διπλή προσπάθεια. Από τη μια να επιτευχθεί πρόοδος στο project και από την άλλη να φιλοξενήσει άπταιστα 31 ξένους επισκέπτες που θα γνωρίσουν την περιοχή μας και θα την διαφημίσουν όπου βρεθούν. Τα κατάφερε και στις δυο προκλήσεις και αυτό φαίνεται από τα έκθαμβα μάτια των απισκεπτών μετά τις ξεναγήσεις στην περιοχή μας, μετά τα γεύματα σε καταστήματα του τόπου μας και από τα συγκινημένα μάτια τους τη στιγμή του αποχωρισμού.

Πιστεύουμε ότι μετά από το τριήμερο αυτό ο σύλλογος μεγάλωσε. Στόχος είναι να βάζουμε λιθάρια στην προώθηση του πολιτισμού και στην ανάπτυξη του τόπου μας και νομίχουμε ότι μέχρι τώρα με σκληρή εθελοντική δουλειά τα καταφέρνουμε.

http://www.proininews.gr/09/22/ευρωπαίος-ο-πολιτιστικός-σύλλογος-νέ/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top