0

«70.000 βιώσιμες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν με την στρατηγική που έχει διαμορφωθεί μέσα από τον ευρύτερο χώρο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την περίοδο 2014-2020» δήλωσε ο υπουργός (ΠΕΚΑ) Γιάννης Μανιάτης, κατά την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν βασικό συστατικό ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου, στο οποίο το περιβάλλον συνιστά πλέον αδήριτη ανάγκη στο δρόμο προς μία κυκλική οικονομία» τόνισε ο κ. Μανιάτης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Επίσης, έκανε λόγο για τη δυνατότητα δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας μέσα από τον κλάδο της οικοδομής, υπό την προϋπόθεση, όπως τόνισε, ότι οι εκπρόσωποί της θα δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση της ενεργειακής θωράκισης, της συντήρησης και της ανακαίνισης των περισσότερων από 8 εκατ. κτιρίων της χώρας.

Αναφέρθηκε ακόμα στην απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενώ όπως έκανε γνωστό, έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το Μητρώο Ιδιωτών Αξιολογητών και το Μητρώο Ιδιωτών Επιθεωρητών, ενώ ξεκινά και η δοκιμαστική λειτουργία του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου, «η περιβαλλοντική διαύγεια», όπως τη χαρακτήρισε.

http://www.e-reportaz.gr/για-πιθανή-δημιουργία-70-000-θέσεων-εργασί


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top