0

Οι 35 από τους 63 υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων – που βρέθηκαν με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά – έχουν ήδη αποχωρήσει από τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενώ δεν θα αργήσουν να απομακρυνθούν και οι υπόλοιποι από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Γιώργου Καμίνη, σε ραδιοφωνικό σταθμό έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε ποσοστό περίπου 50% των 5.000 υπαλλήλων που εργάζονται στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου, ενώ επισήμανε, ακόμη ότι «ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από μόνος του εδώ και 11 μήνες τον έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου». Αναμένεται να ακολουθήσουν οι έλεγχοι στους εποπτευόμενους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα. Βέβαια για τους υπόλοιπους 28 υπαλλήλους με τα πλαστά πιστοποιητικά, έχουν κινηθεί ήδη διαδικασίες ΕΔΕ και πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ το σύνολο των περιπτώσεων έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος της νομιμότητας πτυχίων και πιστοποιητικών των συμβάσεων εργαζομένων αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ του θεσμού, σημείωσε ωστόσο ότι με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει αυτοϋπονομεύθηκε, αφού δημιούργησε την υπόνοια ότι συνδέεται με προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα ή απολύσεις. «Εγινε λάθος εξ αρχής με το σύστημα της αξιολόγησης, αφού έπρεπε να ξεκινήσει με την περιγραφή του καθηκοντολογίου» και συμπλήρωσε: «αφού χάθηκαν πολλά χρόνια, δεν πειράζει να χαθεί άλλος ένας, ώστε να σχεδιαστεί καλύτερα».

http://www.4news.gr/με-πλαστά-πτυχία-63-υπάλληλοι-του-δήμου/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top