0

ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση έργων από το Τομεακό Πρόγραμμα του τομέα Μεταφορών για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της από 06-11-2014 (αρ. πρωτ. 5559) επιστολής μας σχετικά με την αποσαφήνιση των έργων που δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει το Τομεακό Πρόγραμμα του τομέα Μεταφορών για τη νέα προγραμματική περίοδο (2014 -2020), επισημάνουμε συμπληρωματικά την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του έργου σύνδεσης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό (Ανατολικός Περιφερειακός Αλεξανδρούπολης).

Ειδικότερα, το έργο αυτό εκτιμούμε ότι συμβάλει στην αποσυμφόρηση του αστικού κέντρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τις πιέσεις που θα ασκηθούν κατά τη λειτουργία του κόμβου συνδυασμένων μεταφορών (Rail – Road Terminal) που προβλέπεται στην περιοχή σύμφωνα με το νέο χάρτη Διευρωπαϊκών Μεταφορών και υλοποιείται μέσω των έργων, σιδηροδρομικής σύνδεσης και αναβάθμισης του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, που είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013».

Προς την κατεύθυνση αυτή, είναι απολύτως αναγκαίο, ακόμη και αν τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου «Αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου», να παραμείνει στο Στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου σας, καθώς αποτελεί σημαντικό έργο που εξασφαλίζει την αναγκαία συνέργεια και συμπληρωματικότητα των παρεμβάσεων για την πολύτροπη – συνδυασμένη μεταφορά προς τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και την ανάπτυξη στην Π-ΑΜΘ εναλλακτικού, των στενών του Βοσπόρου, διαύλου συνδυασμένων μεταφορών.

Επισημαίνουμε, πως η ανωτέρω αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής αναγνωρίζεται τόσο από Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων των Μεταφορών (ΣΠΕΜ) όσο και από την Εθνική Στρατηγική για την Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Ο Περιφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Γεώργιος Παυλίδης

http://www.radiomax.gr/index.php/component/content/article/97-2012-11-14-21-20-30/8566-paulidis-xrysoxoidis.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top