0

Το 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Απόστολος Μαρδύρης από 12 /10 έως 18/10/2014 και προβάλλει τις πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργικές – τεχνολογικές εργασίες των σπουδαστών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ, αποτελεί σημαντικό γεγονός που με κατάλληλη προβολή και αξιοποίηση μπορεί να αποδόσει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Συγκεκριμένα:

Αποδεικνύει την αξία και την ελπιδοφόρα προοπτική της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Αναδεικνύει τις δυνατότητες και το μέλλον που μπορεί και πρέπει να έχει η χώρα μας από την αναβάθμιση και την ευρεία εφαρμογή της Τεχνογνωσίας, της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Υποδεικνύει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την αναβάθμιση στο διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Καταδεικνύει τη θετική προοπτική του γεγονότος για την πόλη και την Περιφερειακή Ενότητα.

Θυμίζουμε ότι η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση των χωρών της Ε.Ε. στη διάθεση κονδυλίων που αφορούν την Έρευνα και την Καινοτομία.Υπενθυμίζουμε ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν μείωσαν τις ανάλογες δαπάνες την περίοδο της κρίσης.

Για μας το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής αποτελεί ενθαρυντικό δείγμα εικόνας από το μέλλον που μπορούμε - θέλουμε και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε μαζί με την Κοινωνία ώστε να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες των πολλών.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ -  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας προωθούμε την αναβάθμιση του θεσμοθετημένου Φεστιβάλ ώστε να αποκτήσει Πανελλαδικό χαρακτήρα με συμμετοχές από όλα τα ανάλογα τμήματα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά και με την προσθήκη συμμετοχών ευρεσιτεχνιών. Η εμβέλεια το κύρος και η αποδοχή του εγχειρήματος προσθέτουν αξία στην πόλη μας.

Την άμεση δημιουργία κατ΄ αρχήν στην πόλη μας, επιτροπής από τους τοπικούς φορείς, Αρχές και Επιστημονικούς Συλλόγους, του ΚΤΕ της Περιφέρειας και του Τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ, με στόχο τη σταδιακή σύνδεση για παροχή τεχνογνωσίας και εφαρμογών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και στα νοικοκυριά.

Τη δημιουργία μικρού μήκους βιντεοπαραγωγής με όλες τις τεχνολογικές δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στα προηγούμενα Φεστιβάλ, η οποία μπορεί να συνδεθεί με το Τουριστικό προϊόν να προκαλέσει εμπορικό ενδιαφέρον αλλά και να χρησημοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.


Οι τεχνολογικές εργασίες των σπουδαστών ανοίγουν το δρόμο και τη συζήτηση για τη Δημιουργία Μουσείου Τεχνολογίας.

http://fonikavalas.blogspot.gr/2014/10/blog-post_53.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top