0

Οξύτατη κριτική άσκησε στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία», Φώτης Καραλίδης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας (30/10) για σειρά γεγονότων, που όπως τόνισε με δηλώσεις του στο «Χ» τον εκθέτουν και χαρακτήρισε «πλήρως αποτυχημένη» την έως τώρα θητεία του, ζητώντας μάλιστα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί.

«Ζητήσαμε την παραίτηση του κ. Αντωνιάδη για τα απανωτά λάθη, που έκανε. Δεν είναι μόνο το βίντεο του Euronews. Μίλησα για τα λάθη στους χάρτες, για την παρουσία με τα κοντά παντελονάκια στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Για την έκθεση του Παρισιού, ο κ. Αντωνιάδης στις 11 Οκτωβρίου έκανε copy-paste του δελτίου που έβγαλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί, ευχαριστούσε την κ. Κουντουρά για την παραχώρηση περιπτέρου, που χθες (σ.σ. προχθές στο συμβούλιο) ομολόγησε ότι δεν υπήρξε. Δεν ήμασταν καν εκθέτες, αλλά είπε για συναντήσεις Β2Β με Γάλλους επιχειρηματίες, αλλά χωρίς αναφορά στο ποιες είναι οι επιχειρήσεις, πως πληρώθηκαν οι δαπάνες και πως έγινε η μεταφορά του πληροφοριακού υλικού, το οποίο δεν είχαμε και φυσικά, δεν πήραμε απαντήσεις», επισήμανε αρχικά ο κ. Καραλίδης.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» μίλησε για μελέτη, που ήταν εκπονημένη από τη διοίκηση Γιαννακίδη, που αφορούσε στη στοχευμένη προβολή της περιοχής μας, την οποία ασπάστηκε και ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, όπως και ότι στην ίδια μελέτη υπήρχε έτοιμο υλικό για ένα μελλοντικό βίντεο, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Καραλίδη αγνόησε ο κ. Αντωνιάδης. «Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επέρριψε τις ευθύνες στους δημοσιογράφους του Euronews. Νωρίτερα, στις 5/10, στην Οικονομική Επιτροπή, υπήρχε θέμα για τους όρους και της εκτέλεσης της δωρεάς του ΤΑΡ. Να ελέγξουμε, δηλαδή, το βίντεο και μετά να προβληθεί. Ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι δεν ελέγχθηκε το βίντεο, επειδή προερχόταν από αλλού. Τα ψέματα, λοιπόν, είναι κατά συρροήν και τα αποδείξαμε όλα αυτά. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Αντωνιάδης, να δείξει την πολιτική ανδρεία και να παραιτηθεί».

«Παντελώς αποτυχημένη η έως τώρα θητεία Αντωνιάδη»

Καταλήγοντας, ο κ. Καραλίδης κορύφωσε την επίθεσή του προς τον κ. Αντωνιάδη, τονίζοντας ότι «είναι παντελώς αποτυχημένη η έως τώρα θητεία Αντωνιάδη. Το 2017 χαρακτηρίστηκε έτος Τουρισμού Αριστείας. Ωστόσο, δεν πήγαμε σε καμιά έκθεση στις βαλκανικές χώρες, όταν από κει προέρχεται το κύριο μέρος των επισκεπτών μας. Να μιλήσω για τους λαθεμένους χάρτες της Έκθεσης της Θεσσαλονίκης; Για τα δελτία Τύπου, που δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά προτίμησε να μαλώσει με τους δημάρχους; Για την αντιγραφή του δελτίου Τύπου; Υπήρχε μια τουριστική επιτροπή που λειτουργούσε έως τη θητεία του κ. Αμοιρίδη, αλλά όχι επί κ. Αντωνιάδη. Που είναι η σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Τουριστικής Προβολής, που εξαγγέλθηκε και θα αποτελούνταν από ανθρώπους του Τουρισμού; Φοβήθηκε μην χάσει τις αρμοδιότητές του; Είναι σωρεία οι εγκληματικές ενέργειες του κ. Αντωνιάδη εις βάρος της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.».

#

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top