0

Τα συγχαρητήριά του τόσο στους επιστήμονες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, όσο και στους ίδιους τους παραγωγούς ελαιόλαδου έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο λόγος; Η αναγνώριση του Ελαιόλαδου Μάκρης ως Π.Ο.Π. στον αντίστοιχο κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Εβρου:

Πολύ σημαντική διάκριση για τον Έβρο και την περιφέρειά μας, η αναγνώριση και ένταξη με υπουργική απόφαση του ελαιόλαδου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης, στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και στον συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών Μάκρης, για τον άρτιο φάκελο που υπέβαλαν και βεβαίως στους παραγωγούς, για το πολύ σημαντικο αυτο επιτευγμα που δίνει προστιθέμενη αξία στο εξαιρετικο λάδι που παράγει η περιοχή μας. 

Τώρα πλέον απομένει και η τυπική έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ε.Ε. για να προστεθεί και το ελαιόλαδό μας, στον ευρωπαϊκό κατάλογο ΠΟΠ με την ονομασία που θα χρησιμοποιείται διεθνώς: «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΡΗΣ».


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top