0

Μία είδηση που υπό άλλο πρίσμα δημιουργεί αισιοδοξία, στην περιοχή μας διαβάστηκε με προβληματισμό. Πρόκειται για την χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 17 έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατομμυρίων ευρώ, έργα τα οποία εγκρίθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Μοιραία η σύγκριση με την δική μας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μία περιφέρεια εξίσου “ξεχασμένη” από αυτή της Πελοποννήσου με μία διοίκηση της Περιφέρειας η οποία σπαράζεται από ενδοπαραταξιακές και διατοπικιστικές κόντρες εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου. Και όσο ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας, το “τραίνο” περνάει από τον Σταθμό και φεύγει…

Το δημοσίευμα για τα έργα της Πελοποννήσου που αξίζει να μας προβληματίσει:

—-

Την χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 17 νέων έργων στην Πελοπόννησο, συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έπειτα από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.

Τα έργα τα οποία εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, αφορούν σε σημαντικές υποδομές όπως η κατασκευή δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, η συντήρηση του οδικού δικτύου, ο εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και δράσεις για την τουριστική προβολή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε για την χρηματοδότηση των έργων αυτών από εθνικούς πόρους:

«Γνωρίζουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και κινητοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό μέσο για να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας. Σταθερή πεποίθησή μας στο Υπουργείο Οικονομίας είναι ότι η συνεργασία και ο συντονισμός με τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς συνιστά βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε τον κοινό στόχο για ανάπτυξη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη».



#

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top