0

Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο των Αμερικανών για διείσδυση στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω του πλωτού τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Αλεξανδρούπολης.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο των Αμερικανών για διείσδυση στην ενεργειακή αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω της χώρας μας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα για τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των ενεργειακών αγωγών φαίνεται ότι έκρυβαν συγκεκριμένο σχέδιο. της Ουάσινκτον.

Χθες έγινε γνωστό ότι προωθείται σχέδιο που προβλέπει τη μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω τερματικού σταθμού στην Αλέξανδρούπολη.

Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός θα κατασκευαστεί και θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση κοινοπραξίας, στην οποία θα συμμετάσχουν η Gastrade του ομίλου Κοπελούζου, η ΔΕΠΑ και η αμερικανική εταιρία Cheniere Energy.

Η αμερικανική Cheniere Energy, που κατασκευάζει τον πρώτο σταθμό υγροποίησης σχιστολιθικού φυσικού αερίου σας ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συμφώνησε με τη γαλλική EDF για πώληση ακόμα μεγαλύτερων ποσοτήτων σε σύγκριση με τα αρχικώς συμφωνηθέντα.

Το σχέδιο, ύψους περί τα 300.000.000 ευρώ που προωθούσε αρχικά αυτόνομα η Gastrade, προέβλεπε την κατασκευή πλωτής μονάδας περίπου 20 χιλιόμετρα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Η μονάδα LNG θα συνδέεται με αγωγούς όπως ο ελληνοβουλγαρικός, ενώ από την Αλεξανδρούπολη διέρχεται και ο TAP.

http://elthraki.gr/αμερικανικο-αεριο-για-την-ν-α-ευρωπη-με/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top